ΜΙΛΑ… It’s OK!

438065253_971243817543463_3293934526612730513_n

ΜΙΛΑ… It’s OK!

“ΜΙΛΑ… It’s OK!” ήταν ο τίτλος του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής που πραγματοποιήθηκε (ω, ναι….και αυτό χτες…!!!) στη Λάρισα, στο Μύλο του Παππά .

Καταλαβαίνετε εύκολα, όλοι οι εκτός τειχών φίλοι και φίλες μας, πως μόνο τυχαίο δεν είναι που σταθερά αγαπάμε, στηρίζουμε, παραμένουμε ή επιστρέφουμε ή επιλέγουμε να ζούμε σ’ ετούτη την ασύχαστη πόλη, που σε κάθε της γωνιά, καθημερινά συμβαίνουν τόσα, εδώ και χρόνια.

Και φυσικά δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο -ή άνευ λόγου!- που ο Σύλλογός μας παραμένει σταθερά….. ζωηρός και “ανήσυχος”, συμμετέχοντας παντού όπου συμβαίνουν ωραία πράγματα, χάρη στους ακούραστους και αεικίνητους εθελοντές κι εθελόντριές του
Ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και μια μεγάλη hip hop συναυλία πραγματοποιήθηκαν λοιπόν χτες Σάββατο 18 Μάη με σκοπό την έναρξη του διαλόγου για την αποστιγματοποίηση της ψυχικής υγείας με ανθρώπους κάθε ηλικίας να ενημερώνονται, να μιλούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες (urban street art, εικαστική ψυχοθεραπεία, δραματοθεραπεία, φωτογραφία, brave talk) προαγωγής της ψυχικής υγείας.
Το “ΜΙΛΑ… It’s OK!” ήταν μία δράση της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) που βασίστηκε στην πεποίθηση ότι ο ανοιχτός διάλογος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας και επιδίωξε να χρησιμοποιήσει τη μουσική για να οικοδομήσει μια κοινότητα, η οποία απορρίπτει το στίγμα και θέτει σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι ράπερ Long3, Ζήνων, The VoCults, Teaser, Mistline X Raw. Στα decks βρισκόταν ο Padu και ο Gus.
Φορέας Υλοποίησης: Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σε συνεργασία με: Action Εστί | Artist & Event Management

Υπό την αιγίδα: Δήμου Λαρισαίων

Με την υποστήριξη: Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων και

Με τη δωρεά SNF-Release Athens, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Μικρή παύση μιας ημέρας και …. συνεχίζουμε

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email